זה לא סוד שאחד מן הניתוחים הפלסטיים הפופולאריים ביותר כיום הוא ניתוח הגדלת חזה. אפשר אמנם להאשים את אידאל היופי המודרני בכך שהוא קובע עבורנו את הפרופורציות המושלמות שכל אחת צריכה לשאוף אליהן, אבל חייבים להודות שיש גם משהו בכך שחזה מושלם פשוט עושה לנו טוב לביטחון העצמי.

סקרים שונים ומחקרים שנעשו במהלך השנים מצביעים על כך שחזה קטן משפיע כבר בגיל ההתפתחות המינית ועשוי לפגום ביכולת לפתח מערכת יחסים טובה ויציבה עם בני זוג פוטנציאלים, כך שבמקרים מסוימים הגדלת חזה היא הצלה של ממש.

מחקרים אחרים חושפים שכלל המשתתפים שעברו ניתוחים פלסטיים הגבירו את רמת ההערכה העצמית שלהם, חוו פחות חרדה ובאופן כללי הצליחו לחיות חיים בריאים יותר לעומת אלו שוויתרו על הניתוח. כמו כן, דימוי הגוף שלהם כולו השתפר גם אם הניתוח הפלסטי נעשה באזור ממוקד מאוד.

מתי רצוי לבצע את הניתוח להגדלת חזה?

למרות שישנן גם בנות נוער שמבצעות ניתוח הגדלת חזה, לרוב מדובר במקרים בהם קיימת אי סימטריה בולטת או פגם בולט בצורת החזה (לדוגמה, חזה שטוח) אשר פוגעים מאוד בדימוי העצמי ובביטחון של הנערה. מרבית הרופאים האתיים לא ימליצו לנערות לבצע ניתוח הגדלת חזה רק בשל הרצון לשפר את מראן מכיוון שבגיל הזה הן נוטות לקבל החלטות חפוזות ומבחינה כירורגית אין זה מומלץ לבצע ניתוח כאשר הגוף עדיין בתהליכי גדילה.

גם ניתוח הגדלת חזה בגילאי ה – 20 עשוי להיות בעייתי מכיוון שהפרופורציות הרצויות אינן תמיד ריאליסטיות ומתבססות על אידיאל היופי אותו משדרות דוגמניות וסלביות. לפיכך, האחריות של הרופא היא להסביר לצעירה מהן המגבלות של הניתוח ומתי הוא עשוי לפגוע בתפקוד היומי (כאבי גב, קשיים בהנקה וכך הלאה).

נשים בסוף שנות העשרים ובשנות השלושים לחייהן, הן בדרך כלל בשלות יותר ומודעות למגבלות של הניתוח. כמו כן, הסיבות להגדלת חזה אצלן אינן מוגבלות לאידאל היופי המושלם או הרצון למצוא חן בעיני בני הזוג, אלא גם לתיקון של המצב הקיים שעלול להשתנות עקב אירועים שונים בחיים כמו הריונות, שינויים במשקל או אורח חיים לא מאוזן (אפילו יתר פעילות ספורטיבית עלולה לגרום למראה לא אסתטי של החזה).

מעבר לכך, אין ממש מגבלה על הגיל בו ניתן לבצע ניתוחים פלסטיים ובכלל זאת ניתוח הגדלת חזה: נשים רבות בגילאי ארבעים וחמישים מבצעות את הניתוח על מנת לשמור על מראה צעיר יותר או כדי להפוך לאטרקטיביות יותר בפרק ב’. בעיקרון, כל עוד המנותחת אינה סובלת מבעיה בריאותית חמורה וכרונית, אין מניעה לבצע את הניתוח.

כיצד מתבצע הניתוח עצמו ומה כולל תהליך ההתאוששות?

ניתוח הגדלת חזה מתבצע בהרדמה מלאה ואורכו לרוב כשעה. במהלך הניתוח מוחדר השתל דרך החתך המתאים אל החזה. סוג השתל, אופי החתך, המיקום אליו השתל מוכנס וסגנון השתל (הקובע את מידת הזקירות וגודלו הסופי של החזה) נקבעים מראש ומותאמים לכל מטופלת בהתאם לרצונות שלה ולהמלצות האנטומיות של הרופא.

ההתאוששות מניתוח להגדלת חזה היא מהירה יחסית לסוגי ניתוחים אחרים: המנותחת משוחררת לביתה עוד באותו היום והנפיחות בשדיים יורדת תוך שבוע או שבועיים בזכות תרגילי עיסוי וחזייה מיוחדת התומכת בחזה. ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה תוך כחודש וחצי והאפקט המלא של הניתוח מורגש לאחר כשלושה חודשים. (בין לבין ישנן כמובן ביקורות במרפאה).

וכעת, כל שנותר לך – הוא לבחור את החזייה המושלמת!